κάντε την κριτική σας για κάποιον προορισμό που έχετε επισκεφτεί πρόσφατα: κριτική / review


travelblog
Home » , , , » Ταξιδεύει κανείς μόνος? Solo Traveller...

Ταξιδεύει κανείς μόνος? Solo Traveller...

Written By travelblog on Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012 | 9:17 μ.μ.

Η άνοιξη έχει έρθει πλέον, το καλοκαιράκι πλησιάζει σιγά σιγά...και μαζί με αυτό, και οι πρώτες μας σκέψεις για το τι θα κανονίσουμε το καλοκαίρι που έρχεται, που θα πάμε..πότε ακριβώς θα πάμε..με ποιους θα πάμε..(και αν θα πάμε έτσι όπως τα κάνανε..) είναι κάποιες από τις πρώτες μας σκέψεις.
Ταξιδεύει κανείς μόνος? Solo Traveller...
Πολλοί από εμάς αν όχι όλοι..κάποια στιγμή στην ζωή μας, ενώ υπήρχε όλη η διάθεση..ο χρόνος..η άνεση...να πραγματοποιηθεί κάποιο ταξιδάκι, κάτι πήγαινε στραβά και κρατούσε όλα αυτά τα όνειρα απλά ένα όνειρο! 
Όλοι μας έχουμε συνδιάσει τις διακοπές μας,  με το άλλο μας μισό..., με τον φίλο ή την φίλη μας, με μια μεγάλη παρέα ίσως... ακόμα και με κάποιο γκρούπ, αλλά όχι σαν solo travellers.
Ταξιδεύει κανείς μόνος? Solo Traveller...
Όσοι δεν το έχουν επιχειρήσει ποτέ, ίσως τους μοιάζει  κάπως περίεργο αλλά και τρομακτικό συγχρόνως. Αυτοί όμως που το έχουν δοκιμάσει, αναφέρονται στα solo ταξίδια τους σαν εμπειρίες ζωής. 
Για μερικούς μάλιστα τέτοιου είδους ταξίδια αποτελεί την πρώτη τους επιλογή. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι που κάποιος να θέλει να ταξιδέψει μόνος και να ζήσει την εμπειρία ενός ταξιδιού χωρίς κάποια συντροφιάς.

Ας δούμε κάποιους από τους λόγους αυτούς:
Γνωρίζουμε νέους ανθρώπους - καινούργιες γνωριμίες.
Το ότι κάποιος/κάποια ταξιδεύει μόνος ή μόνη..δεν σημαίνει ότι είναι αντικοινωνικός, ο άνθρωπος από την φύση του είναι κοινωνικό ον, και φτάνοντας σε μια κατάσταση τέτοια, του δημιουργείτε αυτομάτως η ανάγκη να επικοινωνήσει με κόσμο...και ο κόσμος που βρίσκει να το κάνει αυτό, είναι άνθρωποι που δεν γνωρίζει.
Θα το κάνει όμως θέλει δεν θέλει!! Κάνοντας ένα τέτοιο βήμα...μπορεί κάποιος που είναι όντως "αντικοινωνικός"  να  γυρίσει από το ταξιδάκι του μεταμορφωμένος σε τέρας κοινωνικότητας...
Όσο θα περνάνε οι μέρες θα κάνετε αρκετά πιο εύκολα γνωριμίες με άλλους ταξιδιώτες και πολύ πιθανό να κάνετε και φίλους ή να συνταξιδέψετε.
Αν όμως δεν είστε και το πιο κοινωνικό άτομο στη γη, τότε η εμπειρία του να ταξιδεύετε μόνοι, ίσως να σας αλλάξει την ζωή! Προς το καλύτερο.
Ταξιδεύει κανείς μόνος? Solo Traveller...
Ταξιδεύει κανείς μόνος? Solo Traveller...
Είμαστε κύριοι του εαυτού μας και των επιθυμιών μας
Όταν ταξιδεύετε μόνοι, εσείς είστε το αφεντικό! Μπορείτε να περάσετε ολόκληρη την μέρα σας σε μια καφετέρια ή σε κάποια παραλία, να επισκεφτείτε όσα αξιοθέατα θέλετε μέσα σε μία ημέρα, χωρίς να σας πει κανείς τίποτα.. να φάτε την ώρα που θέλετε και όπου το θέλετε. Δε θα αναγκαστείτε να πάτε σε μέρη που δε θέλετε να πάτε και ούτε θα αναγκάσετε να τραβολογάτε άλλους να κάνουν το ίδιο.
Μπορείτε να αλλάξετε τα σχέδια σας κατά την διάρκεια του ταξιδιού σας χωρίς γκρίνιες και χωρίς να δώσετε λογαριασμό σε κανέναν.
Είναι μια εμπειρία απόλυτης ελευθερίας όπου μπορείτε να ικανοποιήσετε κάθε επιθυμία σας, χωρίς να χρειαστεί συμβιβαστείτε.
Solo Travel Tips
Γινόμαστε πιο υπεύθυνοι και προσεκτικοί σαν άτομα.
Όταν ταξιδεύουμε μόνοι, αναγκαζόμαστε επίσης για να προφυλάξουμε τον εαυτό μας να είμαστε πιο προσεκτικοί.
Σε γενικές γραμμές, οι δημόσιοι χώροι είναι πάντα ασφαλέστεροι από τους ιδιωτικούς. Επίσης μαθαίνουμε να είμαστε επιφυλακτικοί.
Είμαστε  ευγενικοί, το οποίο είναι σημαντικό για τους ταξιδιώτες και όχι μόνο, αλλά το να μιλάμε δυνατά και σταθερά για να δείξουμε ότι έχουμε τον έλεγχο μιας κατάστασης ή συνομιλίας, είναι σημαντικό για την ασφάλειά μας.
Γνωρίστε τους ντόπιους.. Είναι πιθανό να ανταποκριθούν πολύ περισσότεροι αυτοί οι άνθρωποι όταν είστε μόνοι σας και να σας βοηθήσουν, από ότι θα έκαναν εάν προστατευόσασταν  από μια "αόρατη ασπίδα" όπως είναι οι φίλοι σας για παράδειγμα. 
Οι ντόπιοι και άλλοι μόνοι ταξιδιώτες τείνουν να αποφεύγουν τις ομάδες, επειδή είναι πιο δύσκολο να έρθουν σε επαφή με μια ομάδα από ότι με ένα άτομο. Είναι λογικό!

Παίρνουμε πρωτοβουλίες -  και μαθαίνουμε να αποκτάμε αυτοπεποίθηση.
Όταν ταξιδεύει κανείς μόνος, δε στηρίζεται σε κάποιον άλλο.. κι έτσι αναλαμβάνει μόνος του τις ευθύνες τους και γίνεται πιο ικανός απ’ όσο θα περίμενε ίσως. Η αυτοπεποίθηση και η σιγουριά που προέρχεται από την ανάληψη των ευθυνών μας και το σχεδιασμό του προγράμματος μας, είναι μια ισχυρή δύναμη. 
Με περισσότερη αυτοπεποίθηση, η αγάπη μας για τον εαυτό μας μεγαλώνει και στη συνέχεια και η διάθεσή μας να προσφέρουμε στους άλλους.
Στην παρέα, λόγο των πολλών ατόμων τα υπόλοιπα άτομα περιμένουν από εσάς να ενεργήσετε με έναν ορισμένο τρόπο. 
Όταν ταξιδεύετε μόνοι, μπορείτε να είστε όποιος θέλετε χωρίς κανείς να σας κρίνει.
Με το σακίδιό μας για παρέα, το να ταξιδεύουμε μόνοι, είναι από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που μπορούμε να ζήσουμε. Κάθε απόφασή μας, βασίζεται στη δική μας αίσθηση της αυτοπεποίθησης. 
Δεν υπάρχει κανείς για να μας δώσει τη συμβουλή του ή να στηριχθούμε σε αυτόν κι έτσι εμπιστευόμαστε τον εαυτό μας και μόνο..μαθαίνοντας να επιβιώνουμε.Αυτές  ακριβώς είναι οι προκλήσεις που μας κάνουν πιο δυνατούς.
Ταξιδεύει κανείς μόνος? Solo Traveller...
Η προσωπική σας ανάπτυξη.
Κάθε μεγάλο ταξίδι, θα σας αλλάξει, συνήθως προς το καλύτερο. Οι άνθρωποι αλλάζουν μέσα στο χρόνο, αλλά συνήθως χρειάζονται χρόνια για να αναπτύξουν μια διαφορετική αντίληψη του κόσμου. Ταξιδεύοντας επιταχύνεται αυτή η αλλαγή. Ιδικά με τρόπους σαν αυτόν! 
Θέτοντας το δικό σας ρυθμό στο ταξίδι σας, θα κάνετε μοναδικές ανακαλύψεις και θα ζήσετε στιγμές που δύσκολα θα ζούσατε κάτω από την ασφάλεια του συντρόφου ή του φίλου σας.
Επίσης, έχει και τις αρνητικές πλευρές της - το αίσθημα της μοναξιάς και την ανάληψη κινδύνων, είναι οι κορυφαίοι λόγοι για τους οποίους πολλοί δεν επιλέγουν να ταξιδεύουν μόνοι τους.
Πάντως όπως λέγετε οι θετικές πτυχές αντισταθμίζουν κατά πολύ τις αρνητικές, και ότι σε γενικές γραμμές αξίζει τουλάχιστον μία φορά στη ζωή να δοκιμαστεί. 
Ταξιδεύει κανείς μόνος? Solo Traveller...
Η Προσοχή είναι το κλειδί.
Πάντα να μένετε σε δημόσιο χώρο όταν κάνετε νέες γνωριμίες, ένας δημόσιος χώρος είναι πάντα ασφαλέστερος από έναν ιδιωτικό χώρο, καθώς και ποτέ δεν λέμε σε άγνωστα άτομα που μένουμε, και μην φοβάστε να είστε αγενείς όταν πρέπει. 
Μπορείτε να στείλετε την εμπειρία σας στην παρακάτω φόρμα για να την δημοσιεύσουμε.



Όνομα:




Email Address:




Η εμπειρία σας εδώ:




Share this post :

0 σχόλια:

Δημοφιλεις αναρτησεις