κάντε την κριτική σας για κάποιον προορισμό που έχετε επισκεφτεί πρόσφατα: κριτική / review


travelblog
Home » , » Τα «Απαγορευμένα είδη» στις Πτήσεις

Τα «Απαγορευμένα είδη» στις Πτήσεις

Written By travelblog on Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014 | 5:39 μ.μ.

Όταν ταξιδεύετε αεροπορικώς, πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι ισχύουν για τις χειραποσκευές σας ορισμένοι κανόνες ασφαλείας:
Γενικά, Τροφές που βρίσκονται σε ημιστερεή ή υγρή μορφή θα πρέπει να είναι κατάλληλα συσκευασμένες με απορροφητικό υλικό για να αποφεύγεται διαρροή που μπορεί να προκαλέσει ζημιά στην ιδιοκτησία άλλων.

- Τα ΥΓΡΑ που μεταφέρετε στην καμπίνα επιβατών του αεροσκάφους, όπως:
(νερό, ποτά και αναψυκτικά, ζελέ, κρέμες, αλοιφές, κόλλα, λοσιόν, αρώματα, σαμπουάν, λακ μαλλιών, μάσκαρα, λιπ-γκλος, οδοντόπαστα, αφρός ξυρίσματος, σπρέι, υγρό φακών επαφής, μέλι, μαρμελάδα, λάδι και λοιπά αντικείμενα παρόμοιας υφής), έχουν προστεθεί πλέον στον κατάλογο των απαγορευμένων αντικειμένων, τα οποία δεν επιτρέπεται να μεταφέρουν οι επιβάτες στην καμπίνα του αεροσκάφους, εκτός εάν πληρούνται κάποιες προϋποθέσεις.


Η προϋπόθεση: Πρέπει να είναι τοποθετημένα σε διαφανείς πλαστικές σακούλες μέγιστης χωρητικότητας 1 λίτρου, ενώ καμία μεμονωμένη συσκευασία δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 100 ml. Επιτρέπεται μία μόνο τέτοια σακούλα ανά επιβάτη, που θα πρέπει να είναι κλειστή και να παραδίδεται ξεχωριστά στον Έλεγχο Χειραποσκευών για εξέταση.


Οι συσκευασίες υγρών χωρητικότητας άνω των 100 ml πρέπει να τοποθετούνται στις αποσκευές και παραδίδονται κατά τον έλεγχο εισιτηρίων. 

* Δεν θεωρούνται υγρά προϊόντα: οι πούδρες, τα ρουζ, τα κραγιόν σε στερεά μορφή, τα σκληρά τυριά, το ταλκ. Δεν θα έχετε πρόβλημα με τα αντικείμενα αυτά στις χειραποσκευές.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ: Τα Απαγορευμένα είδη στις Πτήσεις
Share this post :

0 σχόλια:

Δημοφιλεις αναρτησεις