κάντε την κριτική σας για κάποιον προορισμό που έχετε επισκεφτεί πρόσφατα: κριτική / review


travelblog
Home » , , , » Carpooling...Ζητούνται συνεπιβάτες!!

Carpooling...Ζητούνται συνεπιβάτες!!

Written By travelblog on Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012 | 4:08 μ.μ.

Carpooling...Ζητούνται συνεπιβάτες!!
«Ενθουσιάστηκα. Όχι μόνο δεν έκανα τη βαρετή αυτή διαδρομή - από τη Ραφήνα, όπου βρίσκεται η μόνιμη κατοικία μου, στην Ελευσίνα - μόνη μου, όχι μόνο γελούσα και συζητούσα σε όλο τον δρόμο, αλλά μοιράστηκα τη βενζίνη, τα διόδια, τα έξοδα».
H Γεωργία είναι από τις πρώτες οδηγούς στην Ελλάδα που έκανε... car pooling.

H Γεωργία είναι ιδιωτική υπάλληλος. Και είναι από τις πρώτες οδηγούς στην Ελλάδα που έκανε... car pooling.
Ο όρος είναι διεθνής και σημαίνει «μοίρασμα» μιας διαδρομής με άλλους που κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση. 
Πρόκειται για ένα νέο κίνημα - που ίσως αποτελέσει τη λύση στο οξυμμένο πρόβλημα του κυκλοφοριακού της Αθήνας, όπως λένε οι ειδικοί. 
«Συμπλήρωσα τη σχετική αίτηση στην ιστοσελίδα που βρήκα τυχαία ψάχνοντας στο Διαδίκτυο. 
Μοιράστηκα τη διαδρομή με μια άλλη κοπέλα, στην ηλικία μου», λέει η Γεωργία. H ίδια το τόλμησε, αν και είχε κάποιους... ενδοιασμούς στην αρχή - «δεν είναι και εύκολο πράγμα να μπεις στο αυτοκίνητο ενός ανθρώπου που δεν έχεις ξαναδεί ποτέ στη ζωή σου», λέει.

Ζητούνται συνεπιβάτες
Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο αφού άλλοι περίπου 4.000 οδηγοί σερφάρισαν στο Διαδίκτυο για να δουν περί τίνος πρόκειται. Αρκετοί ήταν αυτοί που εισήγαγαν τα στοιχεία τους ζητώντας κάποιον επιβάτη για τη διαδρομή τους.

«Ο κάθε οδηγός που ενδιαφέρεται δεν έχει παρά να πληκτρολογήσει τη διαδρομή που θέλει να ακολουθήσει, την ώρα και τις ημέρες που το κάνει συνήθως, να συμπληρώσει αν είναι καπνιστής ή όχι, την ηλικία του, το τηλέφωνο, το e-mail του και να... περιμένει τον συνεπιβάτη του», λέει ο κ. Γιώργος Σακελλάρης, τελειόφοιτος Πληροφορικής ο οποίος δημιούργησε την πρώτη ιστοσελίδα car pooling στη χώρα μας.
«Σκοπεύουμε να βελτιώσουμε τις φόρμες αναζήτησης με νέα στοιχεία. Θα... "ανεβάσουμε" σύντομα αναλυτικό χάρτη του Λεκανοπεδίου ώστε να υπάρχουν στοιχεία οδηγών από κάθε γειτονιά ξεχωριστά. Εμείς παρέχουμε το μέσο σε εκείνους που θέλουν να μοιραστούν μια διαδρομή.

Δεν μεσολαβούμε και φυσικά όλες οι υπηρεσίες μας είναι δωρεάν», αναφέρει η κ. Παρασκευή Τσιάρα, συνιδρύτρια της ιστοσελίδας στο Ίντερνετ.
Το car poolling στην Ελλάδα είναι κάτι νέο αν και πριν από λίγα μόλις χρόνια, μετά το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων, είχαν ακουστεί απόψεις ακόμα και για την υποχρεωτική εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου, τουλάχιστον στους δρόμους του Κέντρου. 
«H λατρεία που εξακολουθούν να νιώθουν οι Έλληνες για το αυτοκίνητο τους εμπόδισαν την εφαρμογή του», αναφέρει ο συγκοινωνιολόγος κ. Νότης Παρασκευόπουλος. Από το Βήμα.


      αρκεί βέβαια να μην παραγίνει:

Το Carpooling.gr βγήκε στον αέρα τον Ιανουάριο του 2006. 
Τους πρώτους 2 μήνες φιλοξενήθηκε σε πολλά διαδικτυακά forums, από όπου και ξεκίνησε να γίνεται γνωστό. Από τον τρίτο μήνα άρχισε να προκαλεί έντονα το ενδιαφέρον του τύπου και όλων των ΜΜΕ γενικά. Άρθρα δημοσιεύτηκαν σε πολλά έντυπα, όπως:

  • Καθημερινή
  • Έψιλον της Κυριακής
  • Τα Νέα
  • 4Τροχοί
  • Αδέσμευτος Τύπος
  • AutoCar & Super AutoCar
  • Ταχυδρόμος
To Carpooling.gr είναι μια ανεξάρτητη πύλη που συνδέει τους ταξιδιώτες που κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση, φέρνει σε επαφή ανθρώπους που σχεδιάζουν να κάνουν το ίδιο ταξίδι και θέλουν να μοιραστούν τα έξοδά του.

Ο τρόπος είναι απλός: ανακοινώνεις το ταξίδι σου στο carpooling.gr και με την βοήθειά του βρίσκεις συνταξιδιώτες, με τους οποίους μοιράζεσαι τα έξοδα και την παρέα του ταξιδιού.
Share this post :

0 σχόλια:

Δημοφιλεις αναρτησεις