κάντε την κριτική σας για κάποιον προορισμό που έχετε επισκεφτεί πρόσφατα: κριτική / review


travelblog

Σαμοθράκη..

Written By travelblog on Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012 | 11:53 μ.μ.

Ένα βουνό καταμεσής στο πέλαγος. Μακριά για τους πολλούς μα πάντα κοντά για τους εκλεκτούς, είναι το νησί των Μεγάλων Θεών
Οι θεοί του ουρανού, της φύσης και της θάλασσας κατοίκησαν κάποτε εδώ και τα σημάδια τους είναι ακόμη φανερά στις αισθήσεις. Δεν υπάρχουν κατάλληλες λέξεις για να περιγράψεις ένα τέτοιο μέρος. Πρέπει να το επισκεφτείς για να νιώσεις εκείνο το συναίσθημα που σου προκαλεί και την ενέργεια που το περιβάλλει.
Σαμοθράκη
Σαμοθράκη
Το νησί της Σαμοθράκης µε τις πολλές φυσικές ομορφιές και τα διάσπαρτα απομεινάρια λαμπρών πολιτισμών που άκμασαν χιλιάδες χρόνια πριν θα μπορούσε να είναι ο ιδανικότερος τόπος διακοπών για χιλιάδες Έλληνες και Ευρωπαίους ταξιδευτές.
Εδώ δεν θα έρθει κάποιος για την ξέφρενη νυχτερινή ζωή. 
Ούτε για τα κοσμικά στέκια. Δεν θα βρεις εδώ κάτι τέτοιο. Παρά μόνο την απόλυτη αρμονία φύσης, άγριας ομορφιάς, θάλασσας και βουνού. Εδώ θα έρθεις για να αφεθείς στο απόλυτο γαλάζιο και στο εκπληκτικό πράσινο. 
Παραδεισένια τοπία, μαγευτικά δάση, ρυάκια, ποτάμια και καταρράκτες, περιμένουν να σε αγκαλιάσουν, να αφεθείς εκεί, να ξεχάσεις και να ξεχαστείς από οποιοδήποτε άλλο ήχο πέραν του ανέμου και του τρεχούμενου νερού.
Είναι λοιπόν ο Iδανικός προορισμός για τους λάτρες της φύσης ,ωστόσο μπορεί να συνδυαστεί ο αρχαιολογικός, θρησκευτικός και ιαματικός τουρισμός. 
Τα αρχαιολογικά ευρήματα, οι Πύργοι, το πλήθος των εκκλησιών, οι ιαματικές πηγές, τα φαράγγια και τα δάση, ολόκληρο το νησί είναι ένας θησαυρός που αξίζει να εξερευνηθεί.
Σαμοθράκη
Σαμοθράκη
Σαμοθράκη
Σαμοθράκη
Σαμοθράκη
Η Σαμοθράκη είναι το Βορειότερο νησί του Αιγαίου, έχει έκταση 178 τετραγωνικά χιλιόμετρα και βρίσκεται σε απόσταση 22 ναυτικών μιλίων από την Αλεξανδρούπολη. Το νησί μπορεί να το προσεγγίσει κάποιος ακτοπλοϊκά είτε από Καβάλα είτε από Αλεξανδρούπολη.
Πρωτεύουσα του νησιού είναι η Χώρα (Σαμοθράκη), η οποία είναι αμφιθεατρικά χτισμένη, πάνω από τα ερείπια του μεσαιωνικού κάστρου, στις πλαγιές του Σάος, με παραδοσιακά σπίτια και γραφικά σοκάκια. 
Αξίζει να επισκεφθείτε τον Πύργο, απομεινάρι της κυριαρχίας των Γατελούζων, την εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου, καθώς και το λαογραφικό μουσείο, με αρκετά ενδιαφέρον περιεχόμενο. Ο οικισμός της Χώρας έχει κηρυχθεί σαν παραδοσιακός σύμφωνα με προεδρικό διάταγμα.
Σαμοθράκη
Σαμοθράκη
Σαμοθράκη
Κοντά στη Χώρα κείτονται τα ερείπια της Παλαιόπολης και του Ιερού των Μεγάλων Θεών, όπου κατά την αρχαιότητα τελούνταν τα Καβείρεια Μυστήρια. Εκεί βρέθηκε το 1863 το περίφημο άγαλμα της Νίκης της Σαμοθράκης, το οποίο εκτίθεται στο Μουσείο του Λούβρου, στο Παρίσι. 
Στην περιοχή υπάρχει αρχαιολογικό μουσείο, που φιλοξενεί τα αρχαιολογικά ευρήματα του νησιού, καθώς και αντίγραφο της Νίκης της Σαμοθράκης.
Σε απόσταση 5 χιλιομέτρων από τη Χώρα, βρίσκεται η Καμαριώτισσα, λιμάνι του νησιού, με αξιόλογη τουριστική κίνηση. Μεγάλα ξενοδοχεία, πολλά ενοικιαζόμενα δωμάτια, εστιατόρια, ψαροταβέρνες, καφετέριες και κέντρα νυχτερινής διασκέδασης είναι στη διάθεση του επισκέπτη.
Πολλά τα χωριά και τα αξιοθέατα που μπορεί κάποιος να επισκεφθεί στην Σαμοθράκη... Μία πολύ δημοφιλής περιοχή της Σαμοθράκης είναι τα Θέρμα ή Λουτρά. Εξίσου κατάφυτη περιοχή περιτριγυρίζεται από ταβέρνες και γραφικά ενοικιαζόμενα δωμάτια. Τα Θέρμα διαθέτουν επίσης δύο δημοτικά κάμπινγκ και μία μαρίνα για ιδιωτικά σκάφη. Στα Θέρμα θα βρείτε πολλές ιαματικές πηγές που γίνονται αιτία για συνεχή προσέλευση τουριστών από όλη την Ελλάδα. 
Η περιοχή έχει γενικά άφθονα νερά, ρυάκια, καταρράκτες και μικρές λίμνες με γνωστότερη τη Γριά βάθρα.
Ένα άλλο σημείο που αξίζει να επισκεφθεί κάποιος είναι ο ποταμός Φονιάς, 4 περίπου χιλιόμετρα από τα Θερμά. Στις εκβολές του είναι τοποθετημένος ο ομώνυμος μεσαιωνικός Πύργος, όπου εκεί ρέει το μεγαλύτερο ρέμα του νησιού, με τον πιο ψηλό καταρράκτη την Κλείδωση, ύψους 35 μ. Πρόκειται για ένα ποταμό που εκβάλει σε μια λίμνη περιτριγυρισμένη με πλατάνια, κοντά στην περιοχή μέσα στην βλάστηση συναντάμε και 2 κάμπινγκ, το ένα οργανωμένο..σύγχρονο με όλες τις ανέσεις για τους κατασκηνωτές στην τοποθεσία Βαράδες και λίγο πιο κάτω το άλλο που είναι ελεύθερο. Η χλωρίδα και η πανίδα στην περιοχή οργιάζει πραγματικά! (αναλυτικά τα κάμπινγκ, σε επόμενες αναρτήσεις).
Αρκετές οι παραλίες του νησιού, Παχιά Άμμος, ο Κήπος, ο Βάτος, Πύργος του Φονιά.
Από την Παχιά Άμμο μπορείτε να επισκεφθείτε με καΐκι κι άλλες όμορφες, απόκρημνες και παρθένες παραλίες. Μικροί κολπίσκοι, ψηλά βράχια και απότομες βουνοπλαγιές δίνουν στο τοπίο ένα επιβλητικό ύφος. 
Η περιοχή έχει μεγάλη οικολογική αξία καθώς στις θαλασσινές σπηλιές της βρίσκει καταφύγιο η μεσογειακή φώκια (monachus monachus). Πηγή mysamothraki.com/
Παραλίες Σαμοθράκης δείτε εδώ
Share this post :

0 σχόλια:

Δημοφιλεις αναρτησεις